Välkommen till Nycopac

Vi utvecklar och producerar hållbara emballage och förpackningar


 • Återvinningsbart material
 • Produkter

  Välkommen till Nycopac

  Vi utvecklar och producerar hållbara emballage och förpackningar


 • Innovativ design

 • Återvinningsbart material

 • Lång livslängd
 • Produkter

  Mellanläggsskivor


  Syftet med mellanläggsskivor är främst att stabilisera och separera lagerna av produkter i en pall. Vid tillverkningen används material som homogena plastskivor eller olika typer av flerskiktplaster så som kanalplast och Bubble Guard. Materialet på mellanläggskivorna väljs utifrån hur tung belastning mellanlägget ska ha. De olika materialen har flera egenskaper som skiljer sig åt, därför är det viktigt att använda sig utav ett material som lämpar sig bäst för just det ändamålet. Bubble Guards mellanskikt består exempelvis av bubblor medan kanalplasten är uppbyggd på ett helt annat vis.  Bubble Guard är ett treskikts PP-material där det mellersta skiktet är bubblor som håller luft, vilket gör materialet ytterligt styvt i alla ledder. Bubble Guard är mycket lätt och har dessutom fördelen att det kan lamineras med olika ytskikt för att erhålla särskilda egenskaper, såsom textil, anti-slid samt antiscratch.

  Kanalplast/plastwell används som mellanläggsskivor och kan behandlas med både VCI och ESD. Kanalplasten kan levereras i tjocklekar mellan 2 – 20 mm.

  Homogena plastskivor används oftast som mellanläggför tunga produkter. De kan levereras med gummiartade ytor för ökad friktion.

  Beroende på hur stor vikt mellanlägget skall bära, väljer man kanal- eller BubbleGuardskiva, samt materialvikt och tjocklek. Genom att vika en en bubbleguardskiva dubbel och stansa den ena halvan, kan man skapa ett mellanlägg som håller produkterna på plats utan att behöva investera i ett dyrt formningsverktyg.

  Gallermatta med VCI används som mellanlägg i lådor och boxar för rostkänsliga detaljer. VCI-gasen kan vandra fritt genom gallermallar i lådan för effektivt rostskydd.

  Skillnaden mellan kanalplast till vänster och BubbleGuard till höger.

  Dokument