Välkommen till Nycopac

Vi utvecklar och producerar hållbara emballage och förpackningar


 • Återvinningsbart material
 • Produkter

  Välkommen till Nycopac

  Vi utvecklar och producerar hållbara emballage och förpackningar


 • Innovativ design

 • Återvinningsbart material

 • Lång livslängd
 • Produkter

  Balkar för cylindrar och axlar


  Våra balkar tillverkas av gjuten polyuretan, vakuumformad PC eller stansad PE foam. Utifrån produktens belastning och tyngd väljs materialet. Nycopac anpassar balkar för transport av exempelvis ömtåliga och sköra produkter där det krävs att produkterna hålls fixerade för att inte gå sönder. Nycopac arbetar ständigt med förbättrande och utveckling, och vi har därför tagit fram det bästa materialet och produktionstekniken för varje enskilt tillämpningsområde. Det är viktigt att sågade träbalkar slängs som främst används inom verkstadsindustrin, detta på grund av att träbalkar tillsammans med träpallar och träkragar orsakar mycket problem med flisor och damm.  Balkarna görs av gjuten polyuretan, vakuumformad PC eller stansad PE foam med hög densitet. Produktens tyngd och hur den skall lastas avgör valet av material. Nycopac skräddarsyr balkar för transportstöd i pallar för ömtåliga produkter som axlar, rör, cylindrar och liknande måste fixeras säkert vid transporter.

  En annan viktig faktor är behovet att slänga ut alla sågade träbalkar som finns i stora mängder inom verkstadsindustrin eftersom de tillsammans med träkragar och träpallar orsakar stora problem med damm och flisor.

  NYCOPAC har ägnat stora resurser för att finna fram det bästa materialet och den bästa produktionstekniken för varje tillämpningsområde. När det gäller att ersätta träbalkarna, så spelar naturligtvis priset en avgörande roll. De stansade balkarna i foam är billiga och tar man hänsyn till livslängd, renhet samt att de tål att köras igenom en tvätt, så är valet lätt.

  Våra balkar kan även användas som transportstöd vid förflyttningar av gods mellan produktionsenheter. De kan utformas till att passa i befintliga travers- och conveyorsystem för att säkerställa flyttningen av gods mellan arbetsplatser eller ”löpande band”-stationer.

  Dokument