Mellanläggsskivor

Mellanläggsskivor används framför allt för att separera och stabilisera olika lager av produkter som läggs i en låda/box eller på en pall.
De material som användes är antingen homogena plastskivor eller olika typer av flerskiktsplaster såsom kanalplast eller honeycombliknande plastmaterial som Bubble Guard.

 

plana_mellanlägg 

 

Bubble Guard är ett treskikts PP-material där det mellersta skiktet är bubblor som håller luft, vilket gör materialet ytterligt styvt i alla ledder. Bubble Guard är mycket lätt och har dessutom fördelen att det kan lamineras med olika ytskikt för att erhålla särskilda egenskaper, såsom textil, anti-slid samt antiscratch.

Kanalplast/plastwell används som mellanläggsskivor och kan behandlas med både VCI och ESD. Kanalplasten kan levereras i tjocklekar mellan 2 – 20 mm.

Homogena plastskivor används oftast som mellanläggför tunga produkter. De kan levereras med gummiartade ytor för ökad friktion.

Beroende på hur stor vikt mellanlägget skall bära, väljer man kanal- eller BubbleGuardskiva, samt materialvikt och tjocklek. Genom att vika en en bubbleguardskiva dubbel och stansa den ena halvan, kan man skapa ett mellanlägg som håller produkterna på plats utan att behöva investera i ett dyrt formningsverktyg.

tabellett

Gallermatta med VCI används som mellanlägg i lådor och boxar för rostkänsliga detaljer. VCI-gasen kan vandra fritt genom gallermallar i lådan för effektivt rostskydd.

 

bubble_kanal

Skillnaden mellan kanalplast till vänster och BubbleGuard till höger.

 


adobe-pdf-logo50x50

Ladda ner infoblad